Tájékoztató a bankkártyás fizetésről

Ismertetők, hírek és tippek az online bankkártyás fizetéshez kapcsolódóan.

Hasznos tudnivalók az online bankkártyás fizetésről

A bankkártya adataid a legnagyobb biztonságban maradnak, ha nálam vásárolsz.

A kártyás fizetés a OTP SimplePay (OTP csoport tagja) fizetési rendszerén keresztül titkosított csatornán keresztül történik. Ez azt jelenti, hogy a bankkártya adataidat én nem fogom megkapni és nem is kerül nálam sehol tárolásra. 

A megbízható nagy cégek is ezt használják: azért választottam az ibrand.hu weboldalon az OTP SimplePay fizetési rendszerét, mert olyan nagy cégek is ezt a rendszert használják a bankkártyás fizetésre, mint az Allianz, Unicef, Szallas.hu, IBUSZ, TicketPro stb.

Az OTP SimplePay az OTP csoport tagja. Az OTP Csoport Magyarország legnagyobb pénzügyi szolgáltató csoportja, amely további 8 országban is jelen van.

3 érv, hogy miért NEM érdemes “félni” az online kártyás fizetéstől

1. érv: Biztonságos

MINDEN banknak van “visszahívási” (szaknyelven chargeback) joga a terhelés után 24-48 óráig. Magyarul, ha jogosulatlan terhelést látsz a számládon, csak jelzed a bankodnak és azon nyomban visszahívják az összeget a kártyádra.
Tehát teljesen kockázatmentes a vásárlásod valójában bármilyen oldalon, mert ha bárki is több pénzt von le tőled, mint amennyibe te magad beleegyeztél, könnyedén vissza tudod azt vonni.

2. érv: Az OTP Simple biztonságos felületén fizetsz

Tanácsadóként számomra a hitelesség és az etikus, példamutató magatartás az egyik legfontosabb értékrend. 2005-óta dolgozom a tanácsadói szakmában, ezért egyszerűen nem tehetem meg, hogy az eddig felépített ügyfélköröm, olvasóim és vevőim bizalmát eljátszom. Emiatt is mindent megteszek azért, hogy biztonságosan fizethess nálam.

Alaposan körüljártam ezt a témát és több szolgáltatóval történő egyeztetés után számomra a legmegbízhatóbbnak az OTP SimplePay fizetési rendszere bizonyult.

A kártyás fizetés nem az ibrand.hu weboldalon történik, tehát nem nálam kell megadnod a bankkártya adataidat, hanem a rendszer átnavigál automatikusan az űrlap kitöltése után az OTP SimplePay (OTP csoport tagja) titkosított csatornán keresztül működő fizetési oldalára. Ott már teljesen biztonságosan megadhatod a bankkártya adatokat, senki nem fogja látni azt rajtad kívül.

3. érv: Ugyanolyan, mintha egy boltban fizetnél

Az internetes bankkártyás fizetés a közhiedelemmel ellentétben teljesen biztonságos. Semmivel sem kockázatosabb, mintha egy szupermarketben fizetnél bankkártyával, azért amit vásárolsz.

Adataidat akkor tudják ellopni, ha ismeretlen és gyanús oldalakon adod meg, úgy ahogyan a való életben is veszélyes odaadnod egy ismeretlen embernek a bankkártyádat.

Az OTP SimplePay fizetési rendszere minden hivatalos kritériumnak eleget tesz. Az adataidat sehol senki nem tudja visszafejteni, kizárólag a saját bankod tudja felismerni, hogy a fizetési kérelmedet teljesíteni tudja.

Ha további információkat szeretnél kapni az OTP SimplePay fizetési rendszeréről, akkor az alábbi linkre kattintva találod a hivatalos tájékoztatót: OTP SimplePay Fizetési tájékoztató 

2021. február 17-től változik az online fizetés folyamata Magyarországon

Mit jelent mindez?

Az internetes betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlások belföldön és külföldön a pénzforgalmi jogszabályoknak (PSD2) megfelelően még biztonságosabbak lesznek.

Az új folyamatot erős ügyfél hitelesítésnek, azaz Strong Customer Authentication (SCA)-nak nevezzük, ami minden kártyakibocsátó Bank és kereskedő (bankkártya elfogadóhely) számára kötelező.

FONTOS: keresd fel a  bankkártyádat kibocsátó bank weboldalát és olvasd el az erről szóló tájékoztatókat. Szükség esetén módosítsd az internetes vásárláshoz kapcsolódó beállításaidat (pl. megerősítő telefonszám/üzenet beállítása, internetes vásárlási limit módosítása stb.).

Kérdésed van? Megoldjuk!

Ha bármilyen kérdésed van, amire ezen az oldalon nem kaptál választ, akkor írj nekem egy üzenetet a Kapcsolat oldalon keresztül.